« Home | παγονυφίτσα... και Deja Vu » | ανοιχτή ομιλία » | 10 χρόνια ΚDE » | δοκιμάζοντας το Firefox 2 RC 2 » | πρόσβαση στη Wikipedia στη ηπειρωτική Κίνα » | olpc και το ανοιχτο λογισμικο » | Linux στην κονσόλα σας » | ...μια περίπλοκη ιστορία » | η ιστορία συνεχίζεται... » | μια ιστορία θα σας πώ... » 

2006-10-19 

η συλλογική νοημοσύνη του MIT

Tης Παρασκευή 13 Οκτωβρίου άνοιξε το κέντρο του MIT για τη συλλογική νοημοσύνη (στο παρελθόν το κέντρο για την επιστήμη συντονισμού), οι ερευνητές ελπίζουν εκεί να εξετάσουν αυτήν το: «Πώς μπορεί άνθρωποι και υπολογιστές να συνδεθούν έτσι ώστε συλλογικά να ενεργούν πιό έξυπνα από οποιαδήποτε άτομα, ομάδες, ή οι υπολογιστές έχουν κάνει πάντα πριν;» Το κέντρο περιγράφεται ως μια προσπάθεια να για έρευνα στην πείρα των ανθρώπων σε διάφορους τομείς προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έρευνα στους τρόπους που οι άνθρωποι απασχολούνται από κοινού. Συνεπώς, το προσωπικό προέρχεται από διάφορα διαφορετικά τμήματα MIT, συμπεριλαμβανομένου του media lab, την ηλεκτρική εφαρμοσμένη μηχανική, τον εγκέφαλο και τη γνωστική επιστήμη, και το Sloan School Of Management Η εστίαση στη συλλογική νοημοσύνη εμφανίζεται να εμπνέεται από διάφορες ενδείξεις ότι το Διαδίκτυο μετασχηματίζει τη δυνατότητα των ανθρώπων στην εργασία μαζί, και επιτρέπει τις νέες μορφές συνεργασίας. Το CCI αναφέρει συγκεκριμένα το Google, την Wikipedia, και την Innocentive ως παραδείγματα των νέων μορφών συλλογικής ολοκλήρωσης, και έχουν συμπεριλάβει το Jimmy Wales από την Wikipedia και το CEO της Innocentive στον συμβούλιο τους. Το εγχειρίδιο συλλογικής νοημοσύνης τους, που προσπαθεί και να καθορίσει τον τομέα και να παρέχει ένα κινούμενο στιγμιότυπο της τρέχουσας κατάστασης γνώσης της είναι, στην πραγματικότητα, ένα Wiki. Το CCI αρχίζει την πρώτη συλλογική προσπάθειά του από κοινού με το πανεπιστήμιο του Wharton της Πενσιλβανίας. Αυτοί,καλούνται να συμβάλουν στο βιβλίο με τον ελκυστικό τίτλο, «είμαστε εξυπνότεροι από εμένα» Ένα πράγμα που μπορεί να ενεργήσει ενάντια στο έργο του CCI είναι η έλλειψη ενός σαφούς καθορισμού αυτό που αποτελεί τη συλλογική νοημοσύνη.Το πρόβλημα τελικά δεν είναι έλλειψη των ιδεών, αλλά μάλλον η υπεραφθονία τους. Συνολικά, φαίνεται ότι το CCI έχει πολύ δρόμο για να καθορίσει απλά τα προβλήματα που εξερεύνα. Ξέρω όμως ότι έχουν τις ευχές όλων μας.

Connotea del.icio.us Digg it MindBlog αυτό το άρθρο Monitor αυτό το blog το νέο elkosmas blog

Τα μεγάλα πνεύματα...
Δες και εδώ συναφές link για το ίδιο θέμα. Όντως πολύ ενδιαφέρον.
http://www.thechair.gr/?p=28

Ναι γιατί τελικά το ιντερνετ είναι μια μεγάλη συγκέντρωση γνώσεων και σκέψεων, αυτό που με απασχολεί είναι πως θα φιλτράρουμε την πληροφορία/γνώση σε κάτι χρήσιμο/ενδιαφέρων/γουστόζικο έστω και όχι σαν ένδειξη συλλογικής ηλιθιότητας.Ίσως είναι αυτός ο τεχνοφοβικός άνθρωπος των σπηλαίων μέσα μου που το λέει αυτό, μακάρι να προχωρήσει αυτή η πρωτοβουλία του MIT γιατί υπάρχουν πολλά στο Δίκτυο, και καλά και σκουπίδια.

Δημοσίευση σχολίου

Links to this post

Δημιουργία Συνδέσμου

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 License.