« Home | πρόσβαση στη Wikipedia στη ηπειρωτική Κίνα » | olpc και το ανοιχτο λογισμικο » | Linux στην κονσόλα σας » | ...μια περίπλοκη ιστορία » | η ιστορία συνεχίζεται... » | μια ιστορία θα σας πώ... » | Free as in speech » | η τρίτη έκδοση της άδειας GPL... γιατί υπάρχουν δι... » | το τέλος μιας πατέντας » | 10 τρόποι για να βοηθήστε σε μια πρωτοβουλία ανοιχ... » 

2006-10-15 

δοκιμάζοντας το Firefox 2 RC 2

Οπτικά το rc2 είναι σαφώς πιο ευχάριστο από την 1.5.0.7. Το σετ των εικονιδίων αλλάξε μικρές αλλαγές υπάρχουν στην μπάρα του url και στο σύστημα εισαγωγής αναζήτησης. Το εντυπωσιακό είναι ότι στη μπάρα αναζήτησης εάν δοκιμάστε να εισάγετε λέξεις στο Google και στο Yahoo θα δείτε προτεινόμενες αναζητήσεις από κάτω, ειδικά για ανορθόγραφους σαν εμένα είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Τα tabs έχουν αλλάξει και αυτά με την σειρά τους και όταν μαζεύονται πολλά σε ένα παράθυρο του Firefox εμφανίζεται στα δεξιά τους ένα εργαλείο επιλογής του ενεργού tab. Διαχείριση feed κάτι που μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο ήταν η διαχείριση feed όπως αυτό εδώ μέσω των κλασσικών Live Bookmarks ή μέσω Bloglines, Google Reader ή My Yahoo!. Κάτι που είναι ιδιαίτερα βολικό για όσους χρησιμοποιούν 2-3 διαφορετικούς υπολογιστές. Προσθήκες καταρχάς να πούμε ότι τα add-on που είχατε για την 1.5.0.7 δεν κάνουν για το RC 2 . Εν δευτέρoις ο νέος διαχειριστής add-on είναι ένα ισχυρό εργαλείο μετατροπής του Firefox σας και διαχειρίζεται και τα themes σας ταυτόχρονα. Ορθογραφία όπως οι περισσότεροι έχετε προσέξει η ορθογραφία δεν είναι το μεγαλύτερο ατού μου αλλά με την εγκατάσταση του ειδικού λεξιλογίου που ανέπτυξε ο Ευριπίδης Παπακώστας και ο Στιβ Σταυρόπουλος υπόσχομαι ότι θα βελτιωθώ. Έτσι όταν έχω να συμπληρώσω μια φόρμα online δεν θα ντροπιάζω το εκπαιδευτικό σύστημα. Επισημαίνω ότι για τα αγγλικά ήδη έχω εγκαταστήσει το ανάλογο λεξικό. (μπράβο στα παλικάρια). Διαχείριση session το rc2 θυμάται όχι μόνο τα 2-3 παράθυρα που έχετε ανοιχτά αλλά και τα tab που έχετε σε αυτά οπότε βάζοντας ένα add-on δεν χάνετε τίποτα από το session. Anti-phising phising ή ψάρεμα είναι η τεχνική να κάνεις ένα site να μοιάζει με ένα άλλο για να κάνεις το υποψήφιο θύμα να εισάγει στοιχεία όπως η πιστωτική του το password του με σκοπό την διαδικτυακή απάτη. Δοκιμάζοντας όμως 2-3 τέτοια e-mail τα εντόπισε όλα. Τελειώνοντας πρέπει να προσθέσω ότι δεν πρόκειται για τελικό προϊόν και ίσως για αυτό δεν είναι τόσο θεαματική ή αλλαγή. Ωστόσο προτείνω όσοι δεν χρησιμοποιείτε πολλά add-ons και είστε ήδη χρήστες του firefox να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του.

Connotea del.icio.us Digg it MindBlog αυτό το άρθρο Monitor αυτό το blog το νέο elkosmas blog

Ευχαριστώ για το αντον με το λεξιλόγιο δεν το ήξερα. Όμως μου φαίνεται ότι ο Φάϊρφοξ έχει πιο μεγάλη υποστήριξη στα Παράθυρα, από ότι στο Λίνουξ. Είχα αρκετά κράς τελευταία, και είπα να δοκιμάσω και τον Όπερα. Αλλά η αλεπού είναι αρκετά καλύτερη.

και εμένα αθάνατα memory leaks!!
πάντως ο Konqeror μου φαίνεται λίγο σταθερότερος σε περιβάλλον Linux από το Firefox ειδικά μετά την 1.5.0.4 και μετά

Ναι ο Κατακτητής είναι καλός, τον χρησιμοποιώ συχνά αλλά η αλεπού είναι απομεινάρι των Γουίντουζ...

Πάντως θα ήταν ωραία να μπορούσαμε να εισάγουμε add-on της αλεπούς στο κατακτητή

Ναι πράγματι, τουλάχιστον υπάρχουν τα πλαγκινς, μπορεί να σχοληθεί κανείς στο μέλλον..

το καλό είναι ότι και τα δύο project είναι ανοιχτά συνεπώς είναι αρκετά εύκολο για όσους ξέρουν από programming

Δημοσίευση σχολίου

Links to this post

Δημιουργία Συνδέσμου

είσαγετε το e-mail σας:

για να λαμβάνετε ενημέρωση μέσω FeedBurner

About me

  • you can call me Eleftherios Kosmas
  • living in Athens, Greece
  • not an IT empoyee
My profile

Links

Contact me

Syndicate this

Add to Google Subscribe in Bloglines Subscribe in NewsGator Online R|Mail Add to Technorati Favorites! GeoURL

Add to Plusmo

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 License.